top of page

KITARATUNNIT JA UKULELETUNNIT

Hei! Olen Tuukka Nygård, oululainen ammattikitaristi, kitaransoiton opettaja ja Kitarastudion perustaja.

Opetan akustisella- ja sähkökitaralla pop-, jazz- ja rock-musiikkityylejä. Lisäksi opetan ukulelensoittoa aina vasta-alkajista jo pitempään soittaneisiin.

 

Tarjoan kitaran- ja ukulelensoiton yksityisopetusta Intiössä Oulun keskustan liepeillä ja etänä ympäri Suomen.

 

Kitaratunnit ja ukuleletunnit pidetään lähtökohtaisesti viikottain aina samaan aikaan. Soittotunneilla on myös mahdollista käydä joka toinen viikko. Soittotunneille ilmoittautuminen on auki koko vuoden. 

 

Tervetuloa oppitunneilleni iästä tai soittotasosta huolimatta!

Mitä kitaransoiton tai ukulelensoiton opettelu tunneillani pitää sisällään?

Oppitunneillani pyritään rentoon mutta tehokkaaseen työskentelyyn. Lähdemme liikkeelle selvittämällä, mikä sai sinut aloittamaan soittotunnit, ja mitä omat tavoitteesi ovat kitaransoiton tai ukulelensoiton opettelussa.

 

Lähtökohtana kitara- ja ukuleletunneillani tehtävälle harjoittelulle on aina oppilaan yksilöllinen tarve. Sinun ei siis tarvitse esimerkiksi opetella lukemaan nuotteja, jos et ole siitä kiinnostunut. Tai mikäli haluat soittaa vaikkapa sähkökitaralla pelkästään rokkia, sekin on aivan ok!​ Tavoite on, että opit soittamaan kitaraa tai ukulelea sinulle sopivalla tavalla.

Kitara- tai ukuleletunneilla opit esimerkiksi

  • oikean soittoasennon

  • eri tekniikoita

  • teoriaa musiikin takana

  • musiikin hahmottamista

  • erilaisten kappaleiden soittamista

 

Etenemme tunneilla askel askeleelta kohti tavoitteitasi esimerkiksi omien suosikkibiisiesi kautta. Annan joka tunnin päätteeksi tehtävän kotiin harjoiteltavaksi.

 

Tavoitteisiin ei mennä koskaan isoin harppauksin, vaan ottamalla pieniä askelia isompaa päämäärää kohti. Näillä eväillä kehitys on taattua!

Miksi kannattaa aloittaa kitaransoitto tai ukuleletunnit soitonopettajan opastuksella?

Tietoa on nykyään valtavasti saatavilla, mutta sitä on myös helposti liiaksi asti. Mikään ei korvaa kokenutta opettajaa, joka pystyy neuvomaan ja ohjaamaan sinut alusta alkaen oikeiden asioiden äärelle.

Musiikkipedagogina tiedän, mistä sinun kannattaisi lähteä liikkeelle uuden instrumentin opettelussa. Voi myös olla, että et ole varma, miten päästä eteenpäin harjoittelussasi ja tarvitset apua nostaaksesi osaamisesi seuraavalle tasolle.

 

Itsenäisessä opiskelussa on lisäksi vaarana, että jokin asia tulee opeteltua alusta alkaen väärin. Itsekseen harjoiteltaessa ei myöskään välttämättä tule käytyä asioita läpi niin perusteellisesti kuin olisi tarpeen. Pätevä kitaransoiton opettaja on tässä korvaamaton apu.

 

Säännölliset soittotunnit pitävät myös yllä motivaatiota harjoitella kitaransoittoa tai ukulelen saloja.

Missä opetan?

Kitarastudion oppitunnit pidetään Oulun Intiössä osoitteessa Kenttätie 10B. Lue tarkemmat ohjeet yhteystiedot-sivulta.

Milloin tunnit voi aloittaa?

Syyslukukausi alkaa syyskuun alussa ja kevätlukukausi Loppiaisen jälkeen. Kesällä tunteja pidetään opettajan mahdollisuuksien mukaan. Tunneille voi kuitenkin ilmoittautua koko vuoden ajan. Tarkista aukioloajat yhteystiedot-sivulta.

Kitaransoiton opettaja oulussa taustakuva.png

Mikä minusta tekee pätevän opettajan?

Olen valmistunut muusikoksi Tornion pop & jazz konservatoriosta ja musiikkipedagogiksi Oulun ammattikorkeakoulusta. Olen soittanut kitaraa yli 20 vuotta ja soitonopettajan tehtävissä olen työskennellyt vuodesta 2014 lähtien.

Olen myös soittanut kitaraa lukuisissa eri kokoonpanoissa aina akustisista duoista bilebändeihin ja heviyhtyeistä bigbändiin saakka. Lisäksi olen ollut mukana muutamassa omaa musiikkia tekevässä yhtyeessä. Omien kappaleiden tekeminenkin on siis minulle tuttua.

Soitan tälläkin hetkellä bilebändissä, jazzkitara-duossa ja bigbändissä. Ylläpidän ja kehitän myös soittotaitojani harjoittelemalla säännöllisesti.

Kitaransoiton opetus vaatii myös paljon muutakin kuin pelkkää instrumentin hallintaa. Musiikkia lähes 10 vuotta opiskelleena ymmärrän musiikin ilmiöitä ja eri tyylilajeja sekä tekniikoita laaja-alaisesti. Lisäksi pedagogiset opinnot antavat minulle opettamiseen tarvittavat työkalut ja osaamisen.

bottom of page